torsdag 24 februari 2011

Veckans tävlingar

Kort inlägg om de senaste tävlingarna jag varit på! Har varit lite dålig på att uppdatera... Iallafall:

Söndag 20/2
Lokal dressyrtävling i Osby! Jag red en väldigt spänd Cordiere i båda klasserna! Han var helt övertygad om att domaren och dressyrstaketen bits! Men poängmässigt blev det mycket bra iallafall! Dock inga placeringar. I LC:1 fick vi 62% och i LB:1 fick vi 61% !

Onsdag 23/2
Klubbdressyr i Olofström. Vi vann LB:1 på 64% och kom två i LB:2 också där med 64%. Första placeringarna någonsin tillsammans på en dressyrbana! Mycket stolt ryttarinna!

Torsdag 24/2
Klubbhoppning i Olofström. Red 1,00m på ett riv i omhoppningen. Stort plus i kanten för ett mycket bra flyt igenom hela banan för en gångs skull! Sedan red vi också 1,10m med två rid i grundomgången. Bra flyt, pigg häst!

Nu ska jag bege mig till sängen. Imorgon kommer Madde och plockar upp mig klockan 07.45 sedan bär det av till Alvesta där vi ska ta tåget till Göteborg! I helgen är det hästar som gäller för hela slanten!

Göteborg, here we come!

lördag 19 februari 2011

By the way

Jag fick förresten den här jättefina teckningen av min kusin Nova idag! Kan man bli annat än jätteglad!

Taggad till tusen

Imorgon är det tävling! Åh, som jag längtat! Superhästen går superbra nu också, jag hoppas att detta håller i sig! Tidigare idag har vi tränat dressyr för Kerstin igen. Av någon anledning skärper han till sig nu och går jättebra. Jag har verkligen ingen aning om varför han helt plötsligt har bytt till min sida vad det gäller att arbeta. Jag är absolut inte besviken över att han har gjort det heller så mig gör det ingenting! Tror dock att han är lite halvt grinig på mig just nu. Knopparna, hovfettet och pälsglanset gjorde att han såg lite... hmm... gay ut. Han ser helt enkelt ut som en liten dressyrfjolla! Just the way I want it!

Nu stirrar min Wincent konstigt på mig. Jag tror att han tycker att det är dags att stänga igen datorn och titta på film istället. Så det blir sängen nästa!

fredag 18 februari 2011

Jag hann ju aldrig berätta hur träningen gick igår! Så jag passar på att göra det nu medan min underbara pojkvän ligger och sover här bredvid i min säng.

Jag tror att jag kan beskriva gårdagens dressyrträning med två ord: Helt underbart! I början av passet kändes han väldigt framåt och spänd, han sköt mig nästan ur sadeln i traven.Så jag förberedde mig på en hyffsad lektion. Lite tjabb, lite spring, lite jag-vill--inte-göra-som-du-vill. Och hur blev resultatet? Helt tvärtom! Hela lektionen flöt på! Han gjorde vad jag bad om. Ingen av oss blev sur en enda gång! Framsteg, framsteg! Får bara hoppas att detta håller i sig till tävlingen imorgon.

Nu ska jag ge mig på att försöka väcka pojkvännen min. Jag är pigg och vill stiga upp. Han ligger fortfarande och snarkar.  Wish me luck!

torsdag 17 februari 2011

Turning the lights out...

Efter många timmars skrivande, tänkande och diskuterande med mig själv har jag äntligen blivit klar med tal-helvetet som jag ska läsa upp på svenska-lektionen imorgon! Riktigt arg är jag! Men nu är den klar...

Cordiere har fått en vilodag idag och inte gjort någonting. Tyckte att han förtjänar det då helgen som kommer och veckan därpå kommer att bli ganska intensiv. Planeringen ser ut som följande

  • Fredag - Dressyrträning för Mollis Persson
  • Lördag - Dressyrträning för Kerstin Brusewitz
  • Söndag - Dressyrtävling i Osby
  • Måndag - Hoppträning för Maria Fieber
  • Tisdag - Vilodag
  • Onsdag - Klubbtävling- dressyr
  • Torsdag - Klubbtävling- hoppning
Efter det så är det dags för Göteborg med tjejerna igen! Längta, längta, längta!

Torsdag...

Sitter i cafeterian i skolan just nu och väntar på att de andra ska sluta sina lektioner. Jag har håltimme. Jag läser inte MatteE och Psykologin har jag redan läst.

Alltså, kaffe + kaka = Håltimme!

Jag försöker iallafall skriva det här jäkla talet till svenskan imorgon. Brainstorm MY ASS! Min hjärna fungerar inte alls idag. I morse när jag vaknade varnade den mig för att stiga upp ur sängen. Den sa att det inte var någon mening eftersom att den ändå inte kommer att vilja samarbeta. Självklart lyssnade jag inte utan tog mig snällt till skolan. Så nu sitter jag här utan en fullt fungerande hjärna. Har ni någonsin funderat på hur små och många alla pixlar är på skärmen? Jag har det nu.. *SUCK* Jag känner verkligen hur mycket jag kommer att få gjort idag...

tisdag 15 februari 2011

Not a sin to live

Min häst har en förkärlek till att rulla sig. Helst där det finns mest bajs så att han blir kladdig på halsen, benen och rumpan. Jag är riktigt glad över att han inte är skimmel, inte ett enda tecken har han någonstans! Helt i min smak, smutsen syns knappt alls! 

Min teori är att han tycker om att bli ryktad. Så han rullar sig i det värsta han kan hitta så att jag får borsta honom i timmar innan han blir ren och fin. Inte för att jag har någonting emot det egentligen. men känslan att komma till sin älskade häst och se all denna päls, full med klet mixat med päls och torv... SUCK...! Ryktar länge gör jag ju i vilket fall som helst. Men visst, tycker han att det är mysigt så kan jag stå ut med det. Det kommer dock att bli mycket roligare till sommaren när han går utan täcke! Min lilla tönt!

Dressyrpasset idag gick förresten mycket bra! Tränade mycket på vad Kerstin tyckte att jag skulle träna på. Framdelsvändningar, skänkelvikningar, flytta bakdelen, engagera bakbenen hela tiden. Växla mellan att ställa, böja och rakrikta honom. Till slut bär han upp sig själv! Visst låter det som enkla grunder. Och ja, det är det. Men för att kunna utvecklas vidare måste man ha FULL koll på grunderna, och det är dessa jag finslipar. Voila, det funkar!

Helsingborg

Är precis hemkommen ifrån Helsingborg, har varit på studiebesök på Helsingborgs djursjukhus. Trots att vi hamnade lite fel och vilse då och då hittade vi fram till slut! Man SKA följa GPSen...! Ganska trevligt ställe, man blir nästan lite sugen på att utbilda sig till veterinär. Kanske är någonting att satsa på? Jag och Madde passade även på att ställa lite frågor om hästens öga till vårt projektarbete. Fick dock inte svar på alla frågorna vi hade, lite synd faktiskt.

Efter studiebesöket var det dags för en runda inom HÖÖKS och checka läget. Inhandlat blev världens smartaste uppfinning:
Får passa på att säga förlåt till Erica. Jag har skrattat åt hennes "svans-påse" i flera år nu och tyckt att den var dö-löjlig. Nu står jag här själv och förstår hur fantastiskt bra den är! ALDRIG mer bajs på svansen! 

måndag 14 februari 2011

Överladdad Cordiere!

Kom precis hem ifrån kvällens hoppträning. Benen känns som spagetti! Vi slapp i och för sig rida allt för mycket i jockey-läder tack vare Erica och Carro som båda ramlade av/blev avkastade av sina överpigga hästar. Så, tack till dem!

Alla hästarna var riktigt laddade idag! Till och med dendär gammel-mannen Marlon var på g! Min Currebus började lugn och sansad. Men när hindren blev fler och fler samtidigt som de blev högre och högre taggade han till ordentligt! När man då ber honom snällt att ta det lite lugnare kastar han med huvudet, blir irriterad och springer fortare.. Hmm.. Men fint hoppade han i alla fall. Jag börjar dock bli lite orolig över att han kanske är så här taggad på söndag också, när det är dressyrtävling planerat! Lugnt och kontrollerat ska ett dressyr genomföras, inte stissigt och spänt!

Hur förklarar man detta för sin häst på bästa sätt???

Dressyrträning - Future Riders

Vi "dressyrare" i Future Riders var på dressyrträning för Kerstin Brusewitz i lördags. Jag måste erkänna att jag var väldigt förvånad över hur duktig Cordiere var! Han brukar vara totalt okoncentrerad och på helspänn när vi är på bortaplan, men till min stora förvåning gick han superbra! Lite spänd var han väl, men det var betydligt mindre än jag räknat med. Duktig häst! Så nu är vi heltaggade inför tävlingen i Osby nästa helg. Eller, jag är det i alla fall.

Vi har redan hunnit träna för Kerstin två gånger innan i höstas. Då var jag inte "inriden" på Cordiere någonting alls knappt. Så träningarna gick ju som de gick, bättre och bättre, men långt ifrån bra. Igår tyckte Kerstin i alla fall att han blivit väldigt mycket duktigare! Han arbetar MED mig istället för EMOT, han börjar bära sig själv istället för att antingen hänga i handen på mig eller springa med näsan uppe i värdet. Galoppen var största skillnaden tyckte hon; "Han galopperar faktiskt nu" sa hon. Visst låter det hemskt, men det är sant! Jag börjar få ordning på min lilla häst!

Att få bekräftat av henne att jag arbetar honom på helt rätt sätt. Att hon ser stor skillnad på min ridning och hans form. Det gjorde min dag!

Voila!

Då var även jag inne på bloggspåret! Jag har bloggat innan, dock utan större framgång. Vi får se ifall det blir bättre denna gången!

Jag är inte helt säker på vad jag kommer att skriva om här. Det blir säkert mycket om träningar och tävlingar med Cordiere, mycket häst med andra ord. Men sedan kommer det säkert att flikas in lite annat smått och gott!

Only time can tell!